Kina slott Kungliga slotten

Våren på de Kungliga slotten

Sommarsäsongen 2022 har vi glädjen att återöppna samtliga kungliga besöksmål. Redan nu i maj startar säsongen för flera av våra kungliga slott.

Gustav III:s antikmuseum öppnar 1 maj

Från den 1 maj är Kungliga slottet öppet dagligen till kl. 17.00. På slottet ses Representationsvåningarna, Skattkammaren och Museum Tre Kronor, som samtliga ingår i slottsbiljetten. Den 1 maj öppnar även Gustav III:s antikmuseum på Kungliga slottet, som är öppet under sommarmånaderna.

Världsarvet Drottningholm med Kina slott

Även Drottningholms slott är öppet dagligen, och lustslottet Kina slott i Drottningholms slottspark öppnar från och med den 1 maj.

Riddarholmskyrkan öppet dagligen

Från den 1 maj kan du besöka Riddarholmskyrkan som håller öppet dagligen. Riddarholmskyrkan är den kungliga begravningskyrkan och Stockholms enda bevarade medeltida klosterkyrka.

Ulriksdals slott öppnar 7 maj

Ulriksdals slott öppnar för helgvisningar från och med 7 maj. Även Orangerimuseet i Ulriksdals slottspark öppnar samma datum. Från juni utökas öppethållandet.

Den 7 maj blir det en invigningsceremoni på Ulriksdal med fri konsert och halva entrépriset till slottet och Orangerimuseet.

Helgvisningar på Rosersbergs slott i maj

Rosersbergs slott öppnar för guidade visningar helger från och med 7 maj. I juni–augusti visas slottet tisdag–söndag.

Gripsholms slott öppet dagligen

Gripsholms slott är det perfekta utflyktsmålet för hela familjen. Från och med 1 maj är Gripsholm öppet dagligen.

Helgvisningar på Hovstallet

Hovstallet med paradvagnarna och Kungens hästar och bilar visas helger i maj.

Slottsparkerna

Passa på att flanera i de vidstäckta slottsparkerna, besök våra slottsbutiker och koppla av i våra slottskaféer. Parkerna är alltid öppna.

Öppnar snart!

I juni kan vi se fram emot utflykter även till Strömsholms slott, Tullgarns slott, Rosendals slott och Gustav III:s paviljong.

Gustav III:s antikmuseum Kungliga slotten

Upptäck Gustav III:s antikmuseum i Kungliga slottets vackra stengallerier. Museet öppnar i maj och ingår i slottsbiljetten. Foto: Lisa Raihle Rehbäck/Kungligaslotten.se

Riddarholmskyrkan Kungliga slotten

Känn historiens vingslag i den medeltida klosterkyrkan på Riddarholmen. Den kungliga begravningskyrkan är öppen dagligen från maj. Foto: Dick Norberg

Orangerimuseet Ulriksdal Kungliga slotten

Barockslottet Ulriksdal öppnar för guidade visningar i maj. I slottsparken finns även Orangerimuseet. Foto: Kate Gabor

Rosersbergs slott Kungliga slotten

På Rosersbergs slott har tiden stått stilla sedan tiden 1795–1860. Följ med på guidad visning och se de välbevarade inredningarna. Rosersbergs slott öppnar för helgvisningar i maj. Foto: Dick Norberg

Följ med in i Kina slott inför säsongsöppningen. Kina slott är öppet dagligen från maj. Film: Kaffegruppen

de kungliga besöksmålen

Öppettider, besöksinformation och webbiljetter:

Kommande händelser

Guidad visning: Hovstallet 19 feb – 5 jun

Följ med på en tur genom H.M. Konungens hovstall med selkammare, bilar och vagnhall. Nu kan du även besöka Hovstallets kafé som öppnat fö...

Biljetter

Ta med barn och barnbarn på en utflykt till Drottningholm. På helger erbjuds aktiviteter för våra yngre besökare och deras familjer.

Biljetter

Drottningholms slott kan du upptäcka på egen hand i egen takt, men att att kombinera med en guidad visning ger besöket en extra upplevelse.