Berättelser ur historien

I boken Kungliga Slotten får vi lärt och lättsamt ta del av spännande berättelser om människor och händelser genom historien på de kungliga slotten.

Boken lyfter fram historiska händelser, internationella influenser, inredningar och trender och en och annan slottshemlighet. Läs om Rummet som förändrade de svenska hemmen, Fångarna på Gripsholm, Den magiska matsalen och Tronen som drottning Kristina lämnade. Boken innehåller över femtio nedslag i slottens historia.

Här väcks historien till liv med berättelser om människorna som bott och verkat på slotten, inte minst kvinnorna. Vi kan läsa om Prinsessans hemliga dagbok, Husfrun på Gripsholm, Gustav III:s egensinniga syster och Prinsessan Eugénie – kunglig reporter. Citatet nedan är Eugénies, som var en av de första att utnyttja möjligheten när det 1858 blev möjligt för ogifta kvinnor att bli myndigförklarade.

"Jag välsignar min fars minne, som då jag ännu var ung och frisk, inte tvingade mig att ingå äktenskap med någon despotisk furste, vilken skulle ha förstört mitt sköna oberoende liv"

Boken berättar inte den fullständiga historien om slotten, utan lyfter kända och okända pärlor i slottens historia med ambitionen att väcka intresse och inspirera. Miljöerna i boken kan besökas i sommar då samtliga slott är öppna.

Boken kostar 225 kr och finns till försäljning i butiken Slottsboden på Kungliga slottet och i webbutiken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Press

För pressförfrågningar och pressmaterial kontakta oss här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Boken 'Kungliga Slotten' är en samling av de bästa ur slottens sommarbilagor, i ett samarbete mellan Kungl. Hovstaterna och Inpress. Boken finns till försäljning i butiken Slottsboden.

I butiken Slottsboden finns produkter unikt framtagna med inspiration av slottens inredningar och historia - presentartiklar, inredningsprodukter, accessoarer och litteratur. Butik finns på Kungliga slottet, Gripsholms slott och Drottningholms slott. Försäljning av boken 'Kungliga Slotten finns även på sommarslotten. Foto: Emily Dahl/Kungligaslotten.se

Kommande händelser

Drottningholms slott kan du upptäcka på egen hand i egen takt, men att att kombinera med en guidad visning ger besöket en extra upplevelse.

Biljetter

Drottningholms slott byggdes på uppdrag av en drottning och här har många kungligheter levt genom historien. På söndagar är en av de guid...

Biljetter

Följ med våra kunniga guider på en slottsvandring genom paradrummen på Kungliga slottet. Under vandringen levandegörs historien när samli...

Biljetter