Märta Måås-Fjetterström utställning Se på mattorna Kungliga slottet

"Se på mattorna" digitalt

Publiksuccén 'Se på mattorna – det är jag' med textilkonstnären Märta Måås-Fjetterströms verk, kan vi nu besöka hemifrån!

Klicka på någon av bilderna för att starta den virtuella turen!

I Svenska dagbladets recension Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. av konstutställningar beskrivs utställningen som "säsongens kanske snyggaste och mest välkomponerade designutställning". Utställningen visar ett sextiotal verk av landets främsta textilkonstnär genom tiderna.

I den virtuella turen kan du "vandra" runt i utställningen, zooma in verken och skyltarna och klicka på utvalda verk för att lära mer. Passa även på att se den pampiga Rikssalen i 360°!

Om du önskar mer information till ditt virtuella besök i utställningen, finns en prisvärd utställningskatalog som berättar om samtliga verk i utställningen. Katalogen finns att köpa i vår webbutik www.kungligaslottsboden.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Klicka på någon av bilderna för att starta turen. Dela gärna om du tycker att den är sevärd. Turen finns även på engelska.

Följ tråden...

Med aktivitetsspåret för barn blir besöket i den digitala utställningen en upptäcktsfärd. Djur och natur är ett återkommande motiv på Märta Måås-Fjetterströms mattor. Nu gäller det att hitta djuren i utställningen!

Ladda ned bildkartan via bilden, och klicka dig sen in i den digitala utställningen.

UTSTÄLLNINGEN VISADES
13 OKTOBER 2019 – 4 OKTOBER 2020
I RIKSSALEN PÅ KUNGLIGA SLOTTET

Märta Måås-Fjetterström utställning Se på mattorna Kungliga slottet

Upptäck Märta Måås-Fjetterströms mattor och vävnader. Den virtuella turen håller god kvalitet och verken kan zoomas in.

Märta Måås-Fjetterström utställning Se på mattorna Kungliga slottet

Ta dig runt i Rikssalen och utställningen genom att klicka på symbolerna i golvet. Utställningen är filmad i 360 grader för att kunna se alla vinklar av salen. Håll till vänster när du börjar turen så följer du hennes karriär i tidsordning.

Märta Måås-Fjetterström utställning Se på mattorna Kungliga slottet

Vid utvalda verk finns information att läsa. Det finns också symboler, på tre ställen, för att klicka igång ljuden som finns utställningen.

Med bildjakten blir besöket en upptäcktsfärd för barnen bland de detaljrika mattorna i den digitala utställningen. Klicka på bilden för att ladda ned kartan.

MER OM MÄRTA MÅÅS-FJETTERSTRÖM

På sidan Utställningar kan du läsa mer utställningen som visades 2019/2020. Se film, panelsamtal, mattor och akvarellskisser och läs mer om hennes mattor i de kungliga samlingarna.

Virtuella besök

Kommande händelser

Drottningholms slott kan du upptäcka på egen hand i egen takt, men att att kombinera med en guidad visning ger besöket en extra upplevelse.

Biljetter

Drottningholms slott byggdes på uppdrag av en drottning och här har många kungligheter levt genom historien. På söndagar är en av de guid...

Biljetter

Följ med våra kunniga guider på en slottsvandring genom paradrummen på Kungliga slottet. Under vandringen levandegörs historien när samli...

Biljetter